Jakt

Kennel Grand Awards är första och enda GBGV kenneln i Sverige som har Svenska kennelklubbens Bruksuppfödarpris & Bruksavelspris. Vi är dessutom första kennel med föreslaget & erövrat Drev Cert.

2016 reviderade vi dom svenska drevprovstiderna för Granden då dom befintliga tiderna inte alls var anpassade för just denna ras. Granden är en kortdrivande ras som arbetar på moderata områden, normalt för dom är att ha drevtider på 20min till 45min och flera drev på en dag.  2017 sattes dom nya tiderna i kraft och efter det så har Granden kommit på fötter ordentligt och fler och fler hundar startar på drevprov, det är en dröm som gått i uppfyllelse.

Jakten är något som värderas högt, inte bara under jaktsäsong. Under hela året tränas hundarna i spår, konditon, kontakt och samarbete. Det krävs tid, tålamod och kunskap att jaga in din hund. Varje individ har olika styrkor och svagheter och speciellt eftersom deras ursprung grundar sig i packjakt, det ställer större krav på våra svenska singeljagande hundar som behöver behöver vara starka i flertalet jaktegenskaper. 

Men i slutändan så är ändå jakt med hund är bland det roligaste som finns, så avelsarbetet blir naturligt inriktat på jaktdugliga hundar!

Förutom flertalet egenskaper under så bedöms även drevtiderna på dreprov såhär;

3e pris = 20min

2a pris = 30min

1a pris = 45min alt 30x30min

Dela den här sidan